spoon

Mexikói lencsés hús

Category: ,

Hozzávalók:


1 kg füstölt sonka vagy lapocka
20 dkg lencse
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg baconszalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
2 szelet konzervananász
1 db banán
4 db újhagyma
20 dkg konzerv minikukorica

Elkészítés:
A tisztított és előkészített füstölt húst olajozott fóliában süssük sütőben másfél órán át. Közben az átválogatott lencsét mossuk meg, majd szűrjük le. A csíkokra vágott szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá az apróra szeletelt hagymát. Pároljuk aranysárgára. Keverjük hozzá a száraz lencsét, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy percig pirítsuk. Annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje, majd egy órán át főzzük fedő alatt. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a kockára szeletelt ananászt, a karikázott banánt és a darabolt újhagymát. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl száraz a lencse, inkább eresszük fel főzés közben kevés vízzel. Ha túl vizes, magas lángon párologtassuk fedő nélkül. A sült sonkát szeleteljük vékonyra, helyezzük előmelegített tálra. Kanalazzuk rá a gyümölcsös lencsét. Díszítsük bébikukoricával. Frissen, forrón kínáljuk.

Comments (0)

Megjegyzés küldése