spoon

Chilis bab hússal és zöldséggel

Category: ,

Vélemények: 

Hozzávalók:

25 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg darált marhahús
50 dkg vörösbab
50 dkg bébirépa
25 dkg kukorica
2 x 360 ml paradicsomszósz
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
1 kiskanál római kömény
1 kiskanál őrölt kömény
2 kiskanál oregánó (morzsolt)
1 db chilipaprika (magját, erét kivágjuk)
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál holland kakaópor
1 db babérlevél
1 kiskanál chilipor
olaj


Elkészítés:

A babot előző nap beáztatjuk.

Egy jó nagy edényben olajon a szalonnát felkockázzuk, és a hagymával összepirítjuk, majd mehet bele a darált hús, só, fokhagyma, átkeverjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Ezután mehet bele az összes fűszer, a kaliforniai paprika falatnyi kockákra vágva és a bébirépa, legvégül a bab. Ráöntjük a paradicsomszószt és annyi vizet, hogy ellepje az egészet. Fedő alatt, 10 percenként megkeverve, lassan rotyogtatva legalább 2 órát főzzük.

Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, utána sózunk, ha a bab még nem puhult meg, akkor tovább folytatjuk a főzést, majd utána ízesítjük egy kis chiliporral, majd beleszórjuk a kukoricát, és ezzel is 15 percig főzzük.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Comments (0)

Megjegyzés küldése