spoon

Mexikói csirkeleves

Category: ,

Hozzávalók 4 személyre:

1 csirke (kb. 1 kg)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 erős paprika (ízlés szerint)
1 teáskanál koriandermag
1,5 l zöldségleves kockából
10 dkg burgonya
50 dkg paradicsom
2 érett avokádó
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 pohár tejföl



Elkészítés:

A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A csirkét megmossuk, kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szintén félbe vágjuk. Az erős paprikát (ki-ki ízlése szerinti mennyiségben használja!) megmossuk, kettévágjuk.

A csirkét, a fokhagymát, a hagymát, a paprikát, a koriandert a római tálba tesszük, ráöntjük a húslevest, lezárjuk a tálat, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és a levest kb. 70 percig főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát. Megmossuk a paradicsomot, és negyedekre vágjuk. A főzési idő letelte után kivesszük a tálat a sütőből. A csirkét tálra emeljük, a levet átszűrjük. A csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húsát falatnyi kockákra vágjuk. Az átszűrt levest ismét a római tálba öntjük, beletesszük a húst. A burgonyát sajtreszelőn a levesbe reszeljük, belekeverjük a paradicsomot, és a levest fedő nélkül 10 percre visszatesszük a sütőbe. Az avokádót meghámozzuk, vékony gerezdekre vágjuk. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük, belekeverjük az avokádót. Tálaláskor vágott petrezselymet szórunk rá, és tejfölt kínálunk hozzá.

Comments (0)

Megjegyzés küldése