spoon

Mexikói ’Margarita’ zöldségkrémleves

Category:

Hozzávalók:

(2-3 személyre)



1 fej vöröshagyma

2 db nagyobb (vagy 5 db kisebb barna csiperke)
1 db sárga paprika
1 db zöld erős paprika (ill. ki mennyire bírja)
1 doboz konzerv kukorica (jól átmosva)
1 kupica tequila
7-8 dl víz
1 dl tejszín
fél-1 lime leve (ízlés kérdése)
sok-sok petrezselyem
kakukkfű
nem túl autentikus csipet oregánó
só, bors
olaj




Feltétnek:


1 db érett avokádó
Guajillo chili (vagy bármilyen nem, vagy csak enyhén csípős aszalt chili paprika, pölö ancho)
Felkarikázott erős paprika
Friss sajt (ill. ha nincs, füstöltsajt nagyon finom bele!)
Lime szeletek




Elkészítés:


Hagymát kevés olajon megfuttjuk, majd ha kezd puhulni, az apróra vágott paprikákat is hozzáadjuk. A tequilát hozzáöntjük, összeforraljuk, majd mehet bele a gomba, kukorica, só, limelé és a víz. Fedő alatt puhára főzzük.



Ha megpuhult, sózzuk, botmixerrel krémesre turmixoljuk, a tejszínnel összeforraljuk, utolsó lépésként pedig a zöldfűszerekkel ízesítjük.



Külön tányéron felkockázott avokádót, aszalt chilit, jalapeno paprikát, friss sajtot és lime szeleteket tálalhatunk mellé.

Comments (0)

Megjegyzés küldése