spoon

Mexikói pulykacomb

Category: ,

Hozzávalók:

2 pulykacomb (de
 mellből is finom)
3 dl húsleves
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
3-4 szegfűszeg
1-2 db fahéj
1 kis erőspaprika
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 db erős pirospaprika
mazsola
reszelt főzőcsokoládé
erőspaprika
só, bors ízlés szerint



Elkészítés:

A hagymát karikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a lisztben átforgatott pulykával együtt. Beleszórjuk az apróra vágott pirospaprikát. Ha a hús már megbarnult, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és felöntjük a húslevessel. Hozzáadunk egy kis őrölt köményt, egy fél maroknyi mazsolát, a szegfűszeget, a fahéjat és a szezámmagot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és 10 percig lefedve főzzük. Az egészet cserépedénybe tesszük, és ízlés szerint csokoládét reszelünk rá. (Én kb. fél táblányit szoktam.) Lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük.

Megjegyzés:

Nagyon finom hozzá a párolt borsó és kukorica. A csoki és a mazsola persze elhagyható, de azzal együtt sokkal finomabb.

Comments (0)

Megjegyzés küldése