spoon

Mexikói zöldségleves

Category:

hozzávalók



1 doboz (24 dkg) sűrített paradicsom
1 doboz (24 dkg) feldarabolt konzerv paradicsom
1,2 - 1,5 l víz
1 apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma áttörve
1 kis doboz bébirépa + zöldborsó vegyes konzerv
fél csomag (20-25 dkg) mirelit mexikói zöldség
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint cukor
1 babérlevél
5-6 szem egész bors
2 erőleveskocka
1 mokkáskanál szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt bors
1-2 teáskanál ételízesítő
szárított vagy friss bazsalikom
A tetejére:
reszelt sajt



elkészítés

A hagymát összevágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és megforgatjuk habzásig. Lehúzzuk az edényt a tűzről, rátesszük a pirospaprikát, majd ráöntjük a vízzel összekevert paradicsomkonzerveket. Összekeverjük, megfűszerezzük, és felforraljuk a levest. Beletesszük a mirelit zöldségeket és a fokhagymát, és puhára főzzük. Legvégül a konzerv bébirépát és a zöldborsót tesszük bele. Ekkor már nem kell tovább főzni, csak átmelegíteni a levest. Reszelt sajttal és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk. Nagyon laktató, különleges leves.

Comments (0)

Megjegyzés küldése