spoon

Babsalsaleves

Category: ,

Hozzávalók 2 adaghoz

12-15 dkg adzukibab (fekete bab)         
1 babérlevél
víz

A salsához:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 zöldpaprika vagy 4 kicsi zöld chilipaprika
20 dkg paradicsom
8 dkg füstölt húsos szalonna
2 ek. olaj
20 dkg tejföl
frissen őrölt fekete bors
szárított oregánó

Tálaláshoz: zöldcitrom, tortilla

Elkészítés

A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap feltesszük főni a babérlevéllel annyi vízben, hogy ellepje. Mikor a víz felforr, leöntjük róla, felengedjük újra hideg vízzel tovább főzzük, míg puha nem lesz. Mikor puhára főtt, hagyjuk kicsit hűlni, kivesszük belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pürét készítünk belőle. Felaprítjuk a hagymát a salátához. A paprikát kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, a paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és szintén felkockázzuk. A szalonnát kis darabokra vágjuk és a 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Mikor már kisült nagyjából a zsírja, hozzáadjuk a hagymákat, üvegesre pároljuk, majd a paprikát és a paradicsomot is beledobjuk. Megsózzuk és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Utána hozzáöntjük a tejfölt, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet oregánóval ízesítjük, majd a babpürét is belekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy krém sűrűségű legyen és összeforraljuk.

Zöldcitromlével ízesítjük és tortillval tálaljuk.

Comments (0)

Megjegyzés küldése