spoon

Chiles en Nogada

Category:

Vélemények: 

Hozzávalók

10 poblanos chili paprika vagy hegyes erős paprika
1 kg disznócomb
3 fej vöröshagyma                           
5 gerezd fokhagyma
só, bors
2 kk fahéj
1 kk koriander
1 zöld citrom reszelt héja
3 ek mazsola
cukor
1 őszibarack apró kockákra vágva
1 körte apró kockákra vágva
1 kg paradicsom, kimagozva, apró kockákra vágva
zsír a "levesről" leszedve, vagy 3 ek zsiradék

A paprikákat gázláng fölött megsütjük, nylon zacskóba tesszük, majd miután megpuhult a héja, lehúzzuk róla. Kiszedjük a magját és a paprikát papírtörlőn
megszárítjuk. A húst kockákra vágjuk és lassú tűzön megfőzzük. A megfőtt, leszűrt húst késsel nagyon apró kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a húst és az összezúzott fokhagymát, majd a mazsolát és a paradicsomot is. Addig főztem, amíg a paradicsom leve elfőtt, ekkor kevertem bele a körtét és a barackot. Ezután ízlés szerint cukorral ízesítjük. A raguval megtöltjük a paprikákat, pár percre sütőbe rakjuk, hogy felforrósodjon. Ez idő alatt elkészítjük a mártást:

10 dkg dió
10 dkg barna héjától megfosztott mandula
3 dl tej
2 dl tejföl
1 csipet fahéj
1 ek cukor
só, bors

Az előző este tejbe áztatott diót és a mandulát összeturmixoljuk atejföllel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, cukorral majd rálocsoljuk a paprikára.
Megszórjuk koriander zölddel és gránátalma maggal.

Comments (0)

Megjegyzés küldése