Hozzávalók 3 személyre
1 fej vöröshagyma
1 paprika (zöld)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
500 g darált marhahús
4 paradicsom
1 doboz vesebab (250 g)
1 doboz kukorica (140 g)
6 evőkanál paradicsompüré
1 chili paprika (erős), csípős paprika vagy bors
1 tk bazsalikom
1 tk cayenne-i bors
1 tk cukor
3 púpozott ek Paprika
Elkészítés
Apróra kockázzuk fel a hagymát, aprítsuk fel a fokhagymát, vágjuk a paprikát és a paradicsomot kockákra. A vesebabot egy tésztaszűrőben öblítsük le. Vágjuk fel a chili paprikát és távolítsuk el a magokat, majd vágjuk apró csíkokra.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, rakjuk bele a darálthúst és addig süssük amíg szürke és omlós lesz. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát a paprikával és fokhagymával. Az egészet addig süssük, amíg a hús kissé megbarnul. Ekkor tegyük bele a vese babot, a kukoricát, a kukorica levét, a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és adjunk hozzá egy kis vizet. Közepes lángon fedő alatt hagyjuk főni körülbelül 20 percet.
Ezután hozzáadjuk a chili paprikát és a többi fűszert, és körülbelül 10 percig folyamatos kevergetés közben pároljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Comments (0)
Megjegyzés küldése