30 dkg sült csirkehús
egy zöldcitrom leve
egy kk. oregánó
cayenne bors vagy chilipehely
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 vékony karikákra vágott lilahagyma
2-3 különböző színű kaliforniai paprika
2-3 ek olaj
tejföl
esetleg guacamole szósz
Elkészítés
A húst fűszerekbe és a citromlébe kell fél órán át pácolni.
A hagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát forró olajon, kevergetve félpuhára sütjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, az összes fűszert és a zöldcitrom levét és csak addig sütjük tovább, míg a csirkehús is átmelegedett. Ezután tortillákba rakjuk, rakunk rá némi tejfölt és avokádókrémet.
A fajita mexikói eredetű, azután a texasiak tex-mexesítették és a 70-es évektől kezdett el hódítani gyorsételként.
Terry Durack A legfinomabb ételek c szakácskönyve alapján.
Comments (0)
Megjegyzés küldése