spoon

Csirke fajita

Category: , ,

Hozzávalók:




30 dkg sült csirkehús           
egy zöldcitrom leve
egy kk. oregánó
cayenne bors vagy chilipehely
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 vékony karikákra vágott lilahagyma
2-3 különböző színű kaliforniai paprika
2-3 ek olaj
tejföl
esetleg guacamole szósz





Elkészítés


A húst fűszerekbe és a citromlébe kell fél órán át pácolni.

A hagymát és a vékony csíkokra vágott paprikát  forró olajon, kevergetve félpuhára sütjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, az összes fűszert és a zöldcitrom levét és csak addig sütjük tovább, míg a csirkehús is átmelegedett. Ezután tortillákba rakjuk, rakunk rá némi tejfölt és avokádókrémet.


A fajita mexikói eredetű, azután a texasiak tex-mexesítették és a 70-es évektől kezdett el hódítani gyorsételként.

Terry Durack A legfinomabb ételek c szakácskönyve alapján.

Comments (0)

Megjegyzés küldése